Vladaoci kuća

Za svaku podrobniju analizu horoskopa, od izuzetne je važnosti razumevanje i tumačenje položaja planeta. Ovde imamo u vidu samo planete kao vladaoce kuća. Šta to znači? Radi se o sledećem: Svaka horoskopska kuća se nalazi u jednom ili u više znakova. Napred smo pomenuli da svaki Znak ima po jednu, odnosno dve planete koje su za njega vladajuće. Nas ovde zanimaju položaji vladajućih planeta svake kuće. Na primer: ako je vaša I kuća u Blizancima, a vladalac Blizanaca je Merkur, onda mi ovde tražimo, u kojoj se kući nalazi Merkur, kao vladalac I kuće. Ili ako vam je npr. VIII kuća u Raku, a Mesec, sada vladalac VIII kuće se nalazi u Devici, koja je u vašem horoskopu u X kući, onda ćete pogledati šta znači kad se vladalc VIII kuće nalazi u desetoj. Lako, zar ne?


VLADALAC I KUĆE

U I kući: Pojačava snage koje omogućavaju da stvorimo uslove najbolje za sopstveni razvoj. Dostojanstvenost. Pobeda nad neprijateljima. Dobro aspektovan: dug i srećan život, dobro zdravlje, harmonija prebrođavanje svih teškoća. Ako je loše aspektovan, onda se sve ove dobre indikacije obrću.

U II kući: Mnogo rada i vremena da se zaradi novac. Dobrobit zbog (ili kroz) industrijski rad. Ako je slab ili afliktovan, gubici.

U III kući: Mentalni razvoj. Česta i namerna putovanja. Udruživanja ili odnosi sa braćom. Izmirenje suprotnosti. Ako je afliktovan, nedovoljno ili nedovršeno obrazovanje, problematična rodbina, putovanja i pisanje.

U IV kući: Dobici kroz zemlju, rudnike, nasleđe ili imovinu. Veze sa kućom i sa ocem. Kasni uspeh u životu. Okultna istraživanja. Afliktovan: nevolje i gubitak zemlje ili poseda.

U V kući: Zadovoljstva, zabave, sportovi, deca. Uspeh kroz sve ovo. Afliktovan: više dece i nevolje kroz ili zbog njih.

U VI kući: Dobici kroz humanitarni rad, hranu, odeću i male životinje. Ako je afliktovan od Sunca ili Meseca, znak je bolesti ili kratkog života. Ako je afliktovan od Marsa, onda je znak hirurškog zahvata na delu tela koji je karakterističan za znak u kome se VI kuća nalazi. Ljubav prema životinjama. Dobri radnici.

U VII kući: Prijateljstva i ortakluci. Ljubav prema suprotnom polu. Afliktovan: tendencija da se radi u suprotnosti sa sopstvenim interesima. Gubici ili brige u vezi sa zakonom. Otvorena neprijateljstva. Bračno nezadovoljstvo.

U VIII kući: Poslovi u vezi sa smrću, novcem partnera i uopšte u vezi sa finansijama. Neobična smrt. Mediumatske sklonosti. Afliktovan: gubici novca. Ako je afliktovan sa Suncem ili Mesecom, ovaj aspekt nekada može skratiti život, ili ugroziti.

U IX kući: Duga putovanja, religiozna ili psihička iskustva. Dobici preko očeve rodbine. Afliktovan: gubici kroz religiju, strance. Neplodnost, opasna putovanja.

U X kući: Čast, poštovanje, uspeh. Uspon na viosku društvenu i profesionalnu poziciju. Afliktovan donosi probleme sa pretpostavljenima, gubitak časti ili roditelja ili neke nevolje kroz njih.

U XI kući: Veliki krug prijatelja i pomoć od njih. Mnogo zadovoljstava u životu. Ostvarivanje mnogih želja. Afliktovan: loši prijatelji, prazne nade.

U XII kući: Strah od zatvora. Nesreća, neprijateljstva. Dobici kroz okultno. Afliktovan: zatvor, tuga, patnja i nevolje. Dobro aspektovan: uspeh u srednjim godinama.


VLADALAC II KUĆE

U I kući: Novac dolazi stalno i brzo. Afliktovan: teškoće sa novcem, nikako da se nešto uštedi.

U II kući: Novac kroz sopstveni rad i invenciju. Afliktovan: mnogo muke za malo dobiti, teški gubici.

U III kući: Dobit kroz obrazovanje, pisanje, braću, susede ili kroz kratka putovanja. Afliktovan: gubici kroz navedeno.

U IV kući: Dobrobit od strane roditelja, kuće, zemlje i rudnika. Afliktovan: gubici kroz ulaganje u nekretnine ili rudnike.

U V kući: Dobici kroz špekulacije, investicije, zadovoljstva, zabave, mlade ljude ili decu. Afliktovan: gubici kroz navedeno.

U VI kući: Dobici kroz osobe koje su podređene, male životinje, higijenu i pružanje različitih usluga. Ljubav prema životinjama. Afliktovan: gubici zbog bolesti.

U VII kući: Dobici kroz brak, ugovore i poslove sa suprotnim polom. Afliktovan: gubici kroz zajednice, otvoreni neprijatelji. Opasnost od lopova.

U VIII kući: Dobici vezani za smrt ili preko partnera. Afliktovan: gubici imovine, novca, bankrotstvo.

U IX kući: Dobici kroz knjige, trgovinu na moru, duga putovanja. Kroz filozofiju, religiju i kroz partnera. Afliktovan: gubici kroz navedeno.

U X kući: Trgovina, poslovi u vladi. Dobici kroz partnerove roditelje. Afliktovan: finansijski gubici kroz majku ili nekog podređenog službenika.

U XI kući: Nevolja ili gubitak zbog prijatelja. Nesrećna sudbina.

U XII kući: Dobici kroz poslove tajne prirode, bolnice, sanatorijume i velike životinje.


VLADALAC III KUĆE

U I kući: Putovanja i stalne promene. Dobri odnosi sa braćom, susedima. Spisateljstvo, uspesi u učenju.

U II kući: Novac kroz poslove u obrazovanju, kratka putovanja, muziku i pisanje. Afliktovan: nevolje sa rodbinom zbog para.

U III kući: Dobrobit od učenja, pisanja i braće. Kratka putovanja.

U IV kući: Putovanja i pisanje u vezi sa kućom i imovinom. Afliktovan: problemi li razilaženje sa braćom, zbog kuće ili imovine.

U V kući: Divna i uspešna putovanja radi zabave. Zadovoljstvo kroz decu, braću i čitanje.

U VI kući: Bolest na putovanjima, teškoće sa braćom i sestrama. Zanimanje za socijalnu ekonomiju.

U VII kući: Brak je rezultat putovanja, ili pisanja (dopisivanja). Afliktovan: veza će biti nesrećna. Opasnost da se bude pokraden na putu.

U VIII kući: Bolest ili gubitak braće, sestara. Putovanja praćena nevoljama.

U IX kući: Duga putovanja. Dobici kroz filozofiju, izdavaštvo ili nauku. Braća ili sestre odlaze daleko, gde se žene (udaju).

U X kući: Profesionalna putovanja i dobici na njima. Čast kroz spisateljstvo. Nagrade, dobici. Putovanja sa majkom. Afliktovan: mentalni problemi braće i sestara.

U XI kući: Sticanje prijatelja na putovanjima, srećni odnosi sa braćom. Korespondencija sa prijateljima. Zadovoljenje želja i nada kroz ozbiljne studije.

U XII kući: Velika tuga kroz braću ili zbog njih. Odvajanje od braće ili rodbine. Opasnost od zatvora na putovanjima.


VLADALAC IV KUĆE

U I kući: Bogato nasledstvo. Dobici kroz zemlju imovinu ili preko roditelja. Vezanost za kuću.

U II kući: Dobici kroz trgovinu zemljom ili nekretninama.

U III kući: Dobici kroz braću. Ako je afliktovan: jedan od braće stvara užasne probleme ocu. Život ili putovanja sa rodbinom.

U IV kući: Dobici u poslovima sa starim ljudima ili sa antikvitetima. Pomoć oca. Zaštite ili dobrobit u mestu rođenja. Gubici zbog elementarnih nepogoda.

U V kući: Očev uspeh se prenosi na decu. Imovina ostaje deci. Život vezan za školu, igralište, sportski teren ili pozorište.

U VI kući: Gubitak imovine zbog bolesti, slugu ili malih životinja. Dobro aspektovan, dobici kroz bolesti i životinje. Gradnja sopstvene kuće.

U VII kući: Bogatstvo kroz brak. Afliktovan: gubici zbog braka ili ortaštva.

U VIII kući: Državni dobici ili putem zakona i nasledstva. Afliktovan: smrt oca, opasnost za majku za vreme trudnoće, nasledstva.

U IX kući: Dobici i imovina kroz nauku, religiju, duga putovanja i ženinu rodbinu. Afliktovan: gubitak imovine u inostranstvu.

U X kući: Dobici kroz trgovinu, javne ili državne poslove.

U XI kući: Dobitak kroz prijatelje. Realne nade koje se ostvaruju u starosti.

U XII kući: Zdravlje je neobično povezano sa dugim putovanjima roditelja. Patnja zbog jednog od njih. Gubitak imovine zbog prevare. Kraj života usamljenički, posvećenost Okultnom.


VLADALAC V KUĆE

U I kući: Sklonost ka uživanju kroz igranje i decu. Mnogo ljubavnih veza.

U II kući: Dobici kroz investicije i decu, koja su izuzetno uspešna samo u poslovima u kojima uživaju i koja sama izaberu. Afliktovan: gubitak imovine zbog preteranog uživanja, špekulacija ili zbog mlađih ljudi.

U III kući: Putovanja zbog dece ili mlađih ljudi, ili kroz njih. Zadovoljstvo zbog rodbine. Putovanja, sportovi, drama, avanturizam.

U IV kući: Imovina kao posledica otkrića ili preko roditelja u kasnijoj dobi. Dobro aspektovan: deca rođenog dobijaju novac ili imovinu od dede. Ljubav prema kući.

U V kući: Ljubavne veze, avanturizam, investicije. Uspešna deca i zadovoljstvo (dobit)kroz njih.

U VI kući: Bolest dece. Novac kroz dečiju zaradu. Zadovoljstvo u poslovima vezanim za higijenu ili kroz hobi.

U VII kući: Duboka i prisna veza sa partnerom, ali zato nevolje i problemi sa decom. Gubitak zbog lopovluka. Afliktovan: gubici i nevolje zbog ljubavnih veza.

U VIII kući: Patnja zbog dece koja mogu rano umreti ili se na neki način otuđiti od roditelja. Gubici zbog špekulacija.

U IX kući: Odgovorna deca koja vole da uče. Ovaj položaj daje sveštenike.

U X kući: Poštovana deca. Dobici od ženinog oca ili od sopstvene majke.

U XI kući: Izrazita ljubav prema sopstvenoj deci. Prijateljstvo sa njima. Prijatelji među ambasadorima ili sportistima.

U XII kući: Nevolja i tuga zbog dece. Špekulcije izazivaju propast. Dobrobit od bavljenja mistikom ili Okultnim.


VLADALAC VI KUĆE

U I kući: Bolesti prouzrokovane zanemarivanjem higijene. Ljubav prema životinjama. Afliktovan: gubici kroz male životinje ili poslugu.

U II kući: Gubici ili ograničenja kroz bolesti, poslugu ili životinje. Dobro aspektovan: dobici kroz navedeno.

U III kući: Bolest braće ili nekog od rodbine. Putovanja zbog bolesti i obrnuto. Sklonost mentalnim poremećajima u toku bolesti.

U IV kući: Bolest oca zbog promena u životu ili zbog briga. Bolest zbog kućnih problema. Problemi sa kućnom poslugom.

U V kući: Dobici vezani za poslove sa zdravljem. Afliktovan: bolesti zbog preterivanja u sportu. Briga za zdravlje sopstvene dece.

U VI kući: Ozbiljne bolesti. Ako je dobro aspektovan: obično dobro zdravlje. Medicina i socijalna zaštita.

U VII kući: Svađe sa poslugom. Suvišna biga za zdravlje partnera.

U VIII kući: Opasne bolesti. Smrt posluge, životinja. Finansijska nagrada za dobru i vernu službu.

U IX kući: Bolest u inostranstvu, na moru ili za vreme putovanja. Bolesti partnerove rodbine. Opasnost od preteranog učenja. Rad u vezi sa stranim zemljama i univerzitetima.

U X kući: Bolest zbog gubitka časti. Problemi zbog majke ili maćehe. Dobro aspektovan: uspeh u javnim ili državničkim poslovima.

U XI kući: Bolest među prijateljima ili u porodici. Ispunjenje želja mnogo zavisi od okolnosti. Politički rad.

U XII kući: Zatvor ili mnogo neprijatelja. Ujedi životinja. Interes za arheologiju ili istraživanja.


VLADALAC VII KUĆE

U I kući: Javni neprijatelji. Zajednica, ortaštvo, afinitet prema suprotnom polu i dobrobit od njih. Veze sa zakonskim procesima.

U II kući: Dobitak kroz brak. Afliktovan: gubitak kroz zajednicu, ili ortaštvo. Javni neprijatelji, smrt partnera.

U III kući: Neprijateljski odnosi sa braćom ili susedima. Brak sa rođakom ili susedom, problemi u spisateljstvu i u sklapanju ugovora. Problemi na kratkim putovanjima.

U IV kući: Brak sa osobom iz bogate i cenjen porodice. Afliktovan: bogat brak, ali bez ljubavi, problemi ili suđenja zbog imovine.

U V kući: Brak sa veoma mladom osobom (mnogo mlađom osobom), sreća sa partnerom, međutim, problemi sa decom. Gubitak zbog špekulacija.

U VI kući: Brak sa osobom višeg socijalnog ili obrazovnog nivoa. Bolešljiv partner. Problemi sa autoritetima na poslu. Nevolje sa malim životinjama.

U VII kući: Uspeh u pravničkim poslovima, bogat brak. Suviše posesivan partner koji se sve više hladi i distancira.

U VIII kući: Novac i imovina kroz brak. Smrt partnera. Teškoće i problemi oko nasleđa. Afliktovan: gubitak novca ili nasleđa zbog braka.

U IX kući: Brak sa strancem, dobici od partnerove rodbine, partnerova putovanja u inostranstvo. Afliktovan: zadovoljstvo religioznim ljudima i dobitak od njih.

U X kući: Poštovan i cenjen partner, uspešan u karijeri. Afliktovan: rivalitet na poslu, gubitak časti ili zaposlenja. Skandali.

U XI kući: Prijatelji među javnim oponentima. Brak sa udovcem ili udovicom koji imaju decu i problemi sa njima, ili zbog njih.

U XII kući: Nesrećan brak, tuga, neraspoloženje, ljubomora, bolest. Partner u zatvoru zahvaljujući svojim neprijateljima. Afliktovan: opasnost od ubistva od strane neprijatelja.


VLADALAC VIII KUĆE

U I kući: Imovina i novac kroz poslove vezane za tuđu propast, ili ekonomsku krizu. Dobar aspekt za sticanje novca ili blaga. Afliktovan: gubici zbog navedenog.

U II kući: Dobitak putem investicija sa partnerovim novcem ili imetkom. Sreća za kolekcionare. Afliktovan: gubitak kroz navedeno.

U III kući: Opasnost od smrti na kratkim putovanjima. Nesreća sa braćom ili smrt nekog od njih. Investicije u vezi sa smrću ili pak sa produžetkom života. Misteriozna iskustva.

U IV kući: Novac kroz krizne situacije, možda smrt roditelja. Smrt u kući, ako je ova planeta u konjukciji sa vladaocem IX kuće, ako nije, onda je to smrt u inostranstvu. Afliktovan: smrt roditelja, opasnost od rušenja kuće. Problemi oko nasledstva.

U V kući: Loš položaj za decu. Gubitak ili rastanak od njih.

U VI kući: Opasne bolesti. Smrt malih životinja ili kućnih ljubimaca.

U VII kući: Bogat partner ili neko kome novac dolazi neočekivano. Afliktovan: smrt partnera, javni neprijatelji. Opasnost od samoubistva, nasilja, saobraćajne nesreće ili rata.

U VIII kući: Prirodna smrt. Dobar partner koji voli komfor ili luksuz. Interes za budućnost, spiritualna iskustva. Dobici vezani za smrt.

U IX kući: Partner koji ima problema sa rodbinom ili novcem. Smrt daleko od domovine. Opasnost od utapanja ili na putovanjima. Dobro aspektovan: dobar odnos prema smrti, smirenost.

U X kući: Smrt majke. Opasnost od nasilne smrti, od strane uniformisanih lica ili u ratu. Dobro aspektovan: visok položaj zahvaljujući nasledstvu.

U XI kući: Smrt prijatelja. Dobro aspektovan: dobici kroz prijatelje.

U XII kući: Problemi sa nasledstvom. Smrt neprijatelja. Zatvor ili usamljenička smrt.


VLADALAC IX KUĆE

U I kući: Duga putovanja, učenje, mudrost, obazrivost. Sreća sa strancima, partnerovom rodbinom ili prijateljima.

U II kući: Novac kroz trgovinu na moru. Izdavaštvo, putovanja, bankarstvo.

U III kući: Putovanja uz mnogo želja i uverenja. Uspeh kroz istraživanja, putovanja i spisateljstvo.

U IV kući: Eklekticizam u stvaralaštvu. Dobici kroz partnerovu rodbinu. Putovanja uz pomoć porodice ili partnerove majke. Smrt u kući.

U V kući: Liberalne i nekonvencionalne ideje. Slobodan život. Putovanja na račun dece. Ovo su dobri lekari.

U VI kući: Bolest zbog putovanja i obratno. Bavljenje medicinom ili higijenom. Problemi rada u inostranstvu ili u vezi sa izvozom.

U VII kući: Javni neprijatelji iz domena religije ili nauke. Brak sa strancem, protivljenje partnerove rodbine.

U VIII kući: Interes za religiju, nauku, izdavaštvo. Dobici od dugih putovanja. Smrt partnerove rodbine.

U IX kući: Putovanje zbog obrazovanja, naučnih ili religioznih svrha. Mnogo dobrih kvaliteta. Ako je afliktovan, onda suprotno.

U X kući: Čast i uspeh kroz putovanja ili spisateljstvo. Uspeh u inostranim poslovima. Afliktovan: suprotno.

U XI kući: Patnja zbog religioznih ili ideoloških uverenja. Prijatelji među strancima. Organizatorske sposobnosti.

U XII kući: Za pisca ili izumitelja nepovoljan aspekt: ne dolazi do realizacije planova. Pred kraj života izolacija zbog ozbiljnog bavljenja naukom ili filozofijom.


VLADALAC X KUĆE

U I kući: Dostojanstvo, čast, uspeh. Visoke ambicije, dobici kroz majku ili državnu službu.

U II kući: Izuzetno dobro plaćen posao. Uspeh u trgovini ili u državničkim poslovima.

U III kući: Poštovanje rodbine i prijatelja. Čast i uspeh preko partnerove rodbine. Uspeh kroz kratka putovanja, spisateljstvo. Poslovna putovanja.

U IV kući: Dobici od roditelja, uspeh na kraju životta. Interes za reklamu, hortikulturu, arhitekturu i rudarstvo i arheologiju.

U V kući: Deca su bolešljiva, ali postižu slavu i čast.

U VI kući: Ovo je znak skromnog društvenog položaja. Dobro je za pomorce.

U VII kući: Uspeh i dobici u poslovima vezanim za pravo, zakon i za javnost. Uspeh potpomognut brakom sa moćnom ili poštovanom osobom. Veze sam moćnicima.

U VIII kući: Novac i uspeh kroz druge ljude i njihov novac. Nasledstvo.

U IX kući: Uspešna putovanja, gostovanja. Uspeh kroz spisateljstvo ili, filozofiju. Religiozna ili veoma obrazovana majka.

U X kući: Novac od honorarnih poslova. Velika pomoć majke.

U XI kući: Eminentni prijatelji, srećan život. Ambicija i idealizam.

U XII kući: Gubitak časti ili posla. Loša okolina.


VLADALAC XI KUĆE

U I kući: Podrška prijatelja. Ispunjenja mnogih želja.

U II kući: Novčani uspeh uz pomoć prijatelja.

U III kući: Prijatelji među rodbinom i susedima.

U IV kući: Nasledstvo uz pomoć prijatelja. Srećni poslovi oko imovine. Ljubav prema ocu. Prijatelji u kući.

U V kući: Mnogo sreće i zadovoljstva u životu, zbog dece, prijatelja i srećnih okolnosti.

U VI kući: Prijatelji među ljudima koji rade u vojsci, mornarici ili vazduhoplovstvu. Interes za dobrobit društva.

U VII kući: Voljeni partner sa mnogo uspešnih i uticajnih prijatelja. Uspeh u pravničkim poslovima.

U VIII kući: Smrt prijatelja. Povremene besparice.

U IX kući: Dobici na drugim i dalekim putovanjima. Prijatelji među pedagozima, ministrima, piscima i izumiteljima.

U X kući: Prijateljstva sa ljudima na položaju. Dobici preko njih.

U XI kući: Mnogo neobičnih pa i genijalnih prijatelja.

U XII kući: Prijatelji izazivaju patnju. Prijatelji u nevolji.


VLADALAC XII KUĆE

U I kući: Teški problemi, ograničenja, neraspoloženje. Opasnost od zatvora ili duge hospitalizacije.

U II kući: Dobici kroz tajne poslove ili Okultno, preko velikih životinja. Afliktovan: gubici zbog životinja ili nesrećnih okolnosti.

U III kući: Razočarenje, tuga i venolje zbog prijatelja, suseda. Neuspešni kraći putevi i spisateljstvo.

U IV kući: Gubici ili teškoće sa imovinom. Nevolje zbog oca ili maćehe, tajne patnje, ograničenja na kraju života.

U V kući: Teškoće i patnje u ljubavi, špekulacijama, deci i u igrama na sreću.

U VI kući: Problemi i gubici kroz male životinje i problemi na poslu. Ograničenja zbog bolesti.

U VII kući: Problemi sa zaradom zbog prevara i ortakluka. Ugovori. Bolesti partnera. Problemi kroz žene.

U VIII kući: Nezadovoljavajući kraj života, mnogo nesreće. Tajni neprijatelji umiru ili bivaju uništeni. Problemi sa nasleđem.

U IX kući: Dobro aspektovan: ljubav prema odvajanju ili izolaciji zbog produžetka učenja ili studija. Monaški život. Veliki interes za spiritualne i Okultne stvari. Afliktovan: gubici od putovanja, nepriznat rad ili izolacija zbog religioznih ideja.

U X kući: Sklonost ka neuspesima. Sukob sa superiornima, vladom, ili sa autoritetima. Usamljenička penzija ili putovanja. Poslovi u državničkoj službi, velikim institucijama. Nevolje sa majkom ili sa partnerovim roditeljima.

U XI kući: Nesrećni poslovi. Posebne nade. Velika razočarenje i tegobe u životu. Nemoćni prijatelji. Gubici zbog prihvatanja saveta koji se tiču zarade.

U XII kući: Okultne sposobnosti. Nemoćni neprijatelji. Tajne investicije. Ljubav prema životinjama. Ograničenja i problemi. Međutim, ovo je dobra pozicija za ulaganje u sebe i sopstveni razvoj.


NAPOMENA: Pošto se retko desi da jedna kuća zahvata samo jedan znak, da biste mogli da precizno odredite vladaoce kuća u horoskopu, potražite onu kuću koja se najtačnije poklapa sa jednim od horoskopskih znakova. Na primer: ako vam je najegzaktnija kuća VI koja se nalazi u Blizancima, onda vladaoce ostalih kuća potražite u odnosu na ovo. Tako će Merkur, biti vladalac VI kuće, Mesec, vladalac Raka, biće vladalac vaše VII kuće, Sunce, vladalac Lava, biće vladalac VIII kuće i tako dalje.

VLADAOCI KUĆA