Zodijak i Anatomija

OVAN: Najslabije tačke su glava i lice. Osetljivost na prehlade. Opasnost od kapi, migrene i neuralgija. Česti problemi sa očima.

BIK: Ovaj znak vlada vratom, malim mozgom, grlom, farinksom, llarinksom, glasnim žicama, tiroidnom žlezdom. Rođeni u ovom znaku, podložni su gušavosti, anginama, zapaljenjima grla, polipima i raku grla. Po pravilu, rođeni u znaku Bika su izuzetno fizički snažni.

BLIZANCI: Vladaju ramenima, rukama, laktovima i šakama. Postoje predispozicije za različite vrste reumatizma, arteriozu i uopšte kostobolju. Merkur, vladalac ovog znaka, reguliše respiratorni sistem i kontorliše nerve.

RAK: Vlada svim čuliima, stomakom, toraksom, digestivnim sistemom i metabolizmom. Zato treba obratiti posebnu pažnju njihovim funkcijama.

LAV: Vlada venama, arterijama i uopšte cirkulatornim sistemom. Upravo zato, Lavovi su više od drugih znakova podložni srčanim oboljenjima. Sunce, vladajuća planeta ovog znaka, upravlja očima, slezinom, pankreasom i semenicima.

DEVICA: Vlada abdomenom i organima koji su njime obuhvaćeni: digestivni trakt, slezina i duodenum. Ukoliko se ne vodi računa o zdravoj ishrani, može doći do intestinalnih problema, dijareje ili do zapaljenja trbušne maramice. Deca rođena u ovom znaku često se zaraze pantljičarom. Merkur, koji je i ovde vladalac, ima uticaja na disajni sistem, ali je njegov uticaj mnogo slabiji nego kod Blizanaca.

VAGA: Vlada abdomenom i organima koje obuhvata. Rođeni u ovom znaku najčešće pate od zapaljenja slepog creva, jajnika i problema sa kožom. Pod uticajem Venere, kao vladajuće planete, Vage bi morale da uravnoteže svoju psihu (koja kao jezičak na vagi stalno balansira), jer postoji opasnost od depresije.

ŠKORPIJA: Vlada pršljenovima, tankim crevima, mokraćnim putevima, bešikom i genitalijama. Od svih znakova, Škorpije su najosetljivije na venerične bolesti. Ovde Mars i Pluton kontrolišu rasplodnu moć, koja je vrlo velika.

STRELAC: Vlada bokovima, bedrima, išijatikusom, jetrom i stomakom. Najčešće bolesti ovoga znaka su reuma, išijas i dijabetes.

JARAC: Saturn, vladalac ovog znaka, utiče na stanje kože, vezivnih tkiva, kolena i kose. Saturn, takođe, često remeti dobro funkcionisanje bešike i tankih creva.

VODOLIJA: Ovaj znak vlada nožnim listovima, člancima i uopšte cirkulacijom krvi. Uran, vladalac ovog znaka, reguliše nervni sistem i rad hipofize, žlezde koja proizvodi brojne hormone potrebne kako za rast i dobro funkcionisanje organizma tako i za seks. Ljudi ovoga znaka najčešće oboljevaju od raznih oblika psihosomatskih bolesti.

RIBE: Ribe vladaju sitnim kostima, stopalima i simpatičkim nervnim sistemom, kao i suznim žlezdama. Neptun, vladalac ovog znaka, ima izvestan uticaj na genitalije.