Godišnji horoskop za 2011-u godinu

OVAN

Ova godina će za Vas biti pozitivna i vrlo dinamična ali neće biti laka, naprotiv, očekuje vas naporan rad, ali ćete poluge napretka i rasta ipak imati u svojim rukama. Možete biti suočeni sa velikim izazovima u karijeri u prvoj polovini godine. Međutim, imate realne izglede da prevladate sve poteškoće.
Početak 2011-e godine doneće Vam mnogo novih momenata na poslovnom planu. Tranzit planete Mars kroz znak Jarca, odrazice se na neke kako povoljne, tako i nepovoljne okolnosti na poslu. Dobri aspekti ukazuju da postoji mogućnost da u tom periodu napredujete dobijanjem bolje plaćenog radnog mesta ili boljeg položaja, što će zahtevati više posvećivanja radnim obavezama. Februar donosi zatišje i kraću stagnaciju. Bićete pomalo lenji za svakodnevne obaveze i donekle mrzovoljni, ali povoljni aspekti koji se formiraju sredinom februara doneće Vam više elana.
Od maja 2011-e godine dolazi povoljniji period za vaše finansije. Tada Vam predstoji razdoblje pojačane mudrosti i jasnoće misli, koje svakako treba iskoristiti. U ovom periodu posebno kontrološite svoje komunikacije i nastupe, kako javne tako i one u krugu bliskih osoba. Moguće je da pokvarite odnose u porodici, osim ako budete u stanju da kontrolište način na koji ćete nastojati da izađete iz situacija za koje smatrate da su problematične. Ako u tome uspete, porodični život biće skladan. Osobe koje su u ljubavnoj vezi imaju izglede za venčanje ove godine.
Druga polovina godine je vreme za svojevrsno učenje novih lekcija, ali i primenu onoga što ste naučili. Nove misli i ideje do kojih ste došli, sada bi trebale da iniciraju važan napredak u narednih nekoliko godina.
Budite pažljivi u odnosu prema zdravlju, posebno budite oprezni u ishrani.



BIK

2011-a će, u drugoj polovini, doneti benefit od nekih započetih aktivnosti. To može biti početak uspešnog dužeg ciklusa, koji se može nastaviti narednih nekoliko godina.
Nekima će maj doneti neočekivanu promociju. Finansijski problemi mogli bi na razrešenje da sačekaju i do kraja godine, a očigledno poboljšanje u karijeri moguće je u novembru. Rashodi su sve obimniji od maja meseca. Budite pažljivi i odmereni prema nekim novim idejama i planovima koji mogu postati aktuelni na proleće. Postoje šanse za ulaganje u nekretnine od maja i definitivno od septembra 2011-e.
Značajnu podršku porodice i prijatelja imaćete tokom cele godine. Bračni problemi su ipak mogući u drugoj polovini godine. Oni koji nisu u braku, mogli bi ove godine da upoznaju veliku ljubav.
U drugoj polovini godine neophodna je posebna pažnja prema zdravstvenom stanju, s obzirom na neke moguće probleme i dijagnoze.
Veliki broj rođenih u ovom znaku će novogodišnje praznike iskoristiti kako bi negde otputovali. Ukoliko ste planirali put u inostranstvo budite sigurni da ćete ovo putovanje dugo pamtiti. Odmah po povratku sa praznika očekuju vas povoljne promene na polju karijere, naročito ukoliko radite u bankarskom sektoru ili ste direktno povezani za rad sa novcem. Februar će biti prilično povoljan, naročito kada su finanije u pitanju. Većem profitu mogu se nadati osobe koje rade sa decom, kao i osobe koje rade na nekom od mesta za zabavu. U ovom periodu možete se okušati i u nekoj od igara na sreću.



BLIZANCI

2011-a za Vas može biti pozitivna godina, uprkos teškoćama i neizvesnosti na koje ćete nailaziti.
Januar 2011-e će biti izuzetno povoljan po mnoge Blizance koji isčekuju povoljan ishod sudskog procesa vezanog za nasledstvo. Ukoliko je u pitanju nekretnina možete biti spokojni, izaćićete kao pobednik iz borbe. Takodje mnogi Blizanci koji se odluče za podizanje stambenog kredita mogu očekivati povoljan ishod. Ipak situacija na radnom mestu neće biti tako povoljna i može se očekviati da će veliki broj osoba rodjenih u ovom znaku tokom februara i marta 2011-e ostati bez posla. Ovo se pogotovo odnosi na osobe koje rade u nekoj državnoj instituciji ili se bave pružanjem usluga.
Od maja meseca ima izgleda za uvećanje primanja i finansija. Težak posao obavljen pre maja trebao bi da počne da daje rezultate u drugoj polovini 2011-e godine.
Neke porodične dileme i zaostali problemi mogu učiniti da brinete od februara i to bi moglo da se nastavi sve do juna.
Izbegavajte velike promene u kući. Kreativni rad od novembra 2011-e može doneti bogate nagrade.
Od maja je takođe moguće da pronađete neki unosniji posao ili aktivnost, mada to može da povuče i rast troškova. U svakom slučaju, budite oprezni. Sredinom godine mogući su izraženiji zdravstveni problemi.



RAK

Nagoveštaj dobre godine za rođene u ovom znaku. Sreća i dobra volja biće na vašoj strani, a karijera će doživeti ekspanziju krajem godine. Dosta intenzivna godina, koja će Vam doneti dosta poslova i obaveza. Ipak, naporan rad će biti nagrađen.
Osobe koje se bave javnim poslovima ili su u stalnom kontaktu ljudima, mogu očekivati siguran prosperitet tokom januara 2011-e. Povoljnoj situaciji mogu se nadati i osobe koje imaju su povezane prvenstveno sa štampanim medijima. Februar pruža priliku za napredovanje osobama koje su za svoj poziv odabrale rad u nekoj obrazovnoj instituciji. Mart Vam neće doneti skoro nikakva značajna dešavanja, ali bilo bi poželjno da izbegavate putovanja i trebalo bi da povedete računa u saobraćaju, bilo da ste vozač ili pešak.
Od maja meseca novi priliv negativne energije i pesimističnog raspoloženja. Ne dozvolite da prevladaju. Previše brige zbog dece.



LAV

2011-a će biti godina izazova za Lavove, ali kako bude odmicala ka kraju, loši uticaji će biti zamenjivani dobrim i vraćaće se poverenje u neke ljude i vrednosti. Finansijski pritisci će biti najizraženiji u periodu od februara do juna meseca. U svakom slučaju, oni koji su ranije bili vredni, uskoro će moći da uživaju u plodovima svog rada. Negativna razmišljanja potrajaće do kraja aprila, a posle toga ulaze u pozitivnu fazu. Ako planirate da investirate u nekretnine budite u tome maksimalno oprezni.
Lavovima će nakon loše finansijske situacije koja ih je zadesila tokom prethodne godine, početak 2011-e biti znatno bolji. Januar Vam donosi stabilne finansije i dobar odnos unutar kolektiva. Februar pruža priliku da se ostvarite u bavljenu nekim javnim poslom, ili radom u nekoj humanirarnoj organizaciji. Mart Vam i dalje donosi povoljne situacije za uspeh na polju karijere, ali i opasnost da budete žrtva pljacke ili neke finansijske prevare. Tokom aprila 2011-e pruža Vam se prilika za odlazak u inostranstvo, verovatno poslovno, i ukoliko se budete odvažili da otputujete vaši predpostavljeni će biti prezadovoljni postignutim rezultatima. Očekuje vas zdrav porodični život u celoj godini. Romantične veze ove godine mogu da kulminiraju i brakom.



DEVICA

Ovo je prosečna i dosta promenljiva godina za device. Međutim, finansijski bi mogla da bude nešto stabilnija, ali do novembra kada sledi novi pritisak. Nećete imati značajnjijih pomaka u karijeri ili na poslu. Mala je šansa i za ekstra profit iz poslovanja, osim ako se ne bavite nekom vrstom pisanja ili izdavaštva.
Od maja meseca na poboljšane priohode može da očekuje vaš supružnik odnosno partner. Viši nivo vibracija u novim oblastima rada i partnerskim poduhvatima, ali sa periodima osetnog pada entuzijazma.
Devicama januar 2011-e ne donosi veće promene, pa će moći u miru i tišini da provedu predstojeće praznike. Februar donosi mnogo više dešavanja kako u privatnom životu tako i na polju karijere. Najverovatnije ćete dobiti primamljivu ponudu za promenu radnog mesta, pa možda čak i profesije, ali vi ćete ipak odlučiti da još neko vreme ostanete na istoj poziciji. Novac Vam stiže u martu 2011-e, verovatno zahvaljujući nekoj sudskoj presudi u vašu korist. Ovo je povoljan period i ukoliko rešite da podnesete zahtev za kredit. April će delovati pomalo monotono i svoju želju da nešto promenite možete ostvariti uz pomoc svog prijatelja.
Porodični život biće zadovoljavajući, pod uslovom da kontrolišete frustracije i sumnjičavosti koje prenesete iz ove godine. Porast pritisaka u ličnim pitanjima izmedju februara i maja. Manji zdravstveni problem može se pojaviti na početku godine.



VAGA

Ovo je godina puna događaja, koja bi mogla biti dobra za mnoge Vage. Povoljna za prijateljstva i porodični život. Imaćete zdrav odnos sa prijateljima, kao i sa članovima porodice. Možete računati i na veću podršku kolega na poslu, uključujući i nadređene. Ipak, budite oprezni u februaru i martu, kada je moguć finansijski stres u vezi sa gubicima. Poboljšanja se očekuju od maja, kada bi moglo doći do novih partnerstava i poslova u oblastima koje podrazumevaju zajednički rad. U novembru novi poslovni uspesi i priznanja, posle čega bi naporan rad trebao da donese i opipljivije rezulate i satisfakciju.
Vage će novu 2011-u dočekati izuzetno zadovoljne trenutnim stanjem kako u porodici tako i na poslu. Kraj januara i početak februara su idealni za posao sa nekretninama, ili renoviranje svog doma. Mart donosi ogroman profit osobama koje rade sa decom ili na nekom od mesta za zabavu. Uspeh neće zaobići ni osobe koje rade u oblasti sporta, bilo da rade pri nekom klubu ili se profesionalno bave njime. April pruža priliku da se iskažete u bavljenju javnim poslom ili u kontaktu sa ljudima od autoriteta. Nažalost priliv novca neće biti u željenom obimu ni tokom aprila ni početkom maja, pa Vam savetujemo da pažljivo planirate rashode.
Putovanja su aktuelna tokom čitave 2011-e godine, posebno kraća sa članovima porodice ili prijateljima.



ŠKORPIJA

Pozitivna godina za Škorpije. Mogući su novčani i materijalni dobici, kao i napredak u karijeri. Promene u vezi sa poslom moguće su od maja meseca. Neke će biti pozitivne, a neke ne. Neželjen rast troškova i finansijskih obaveza očekuje se od novembra i zato je neophodno da zadržite maksimalno prisustvo duha.
Mnogi pripadnici ovog znaka će tokom prve polovine januara uspeti da reše mnoge probleme vezane za stambeno pitanje. Februar donosi ogroman profit osobama koje se bave prometom nekretnina, a uspehu se mogu nadati i osobe koje rade u nekoj od socijalnih, ili državnih ustanova. Mart donosi zatišje na polju karijere, ali Vam u aprilu pristižu manji problemi. Ovo se najviše odnosi na osobe koje rade sa decom, sportiste ili osobe koje rade na nekom od mesta za zabavu ili igre na sreću. U ovom periodu možete biti i emotivno povredjeni od strane nekog starijeg prijatelja. Sredinom maja situacija je ponovo pod kontrolom i moći ćete da se opustite.
Početkom godine su mogući zdravstveni problemi, koje ćete moći da iskontrolišete i rešite. Moguće su tenzije i problemi u braku. Pokušajte da budete iskreni sa svojim partnerom kako ne bi doslo do nesporazuma koji bi mogli da vremenom narastu.



STRELAC

2011-a je dobra godina za Strelce, koja ima predispozicije za rešavanje mnogih pitanja. Posebno je dobra od maja meseca. Kreativna faza koja će doneti dugoročni napredak za sve one koji su uložili ideje, talenat i znanje. Osetniji uspon karijere od novembra.
Početak januara i februara 2011-e Strelčevima donose odlično finansijsko stanje, ali kako vreme bude odmicalo novca će biti sve manje, pa ne bi bilo loše da u ovom periodu pribegnete štednji kako ne bi kasnije bili zatečeni finansijskom krizom. U ovom periodu poslovne prilike će se nizati jedna za drugom i bilo bi odlično kada bi se u potpunosti posvetili karijeri, jer možete konačno uspeti da ostvarite sve što zacrtate. Ne bi bilo loše i da se okušate u nekoj od igara na sreću. Mart 2011-e Vam donosi neprilike na poslu, prvenstveno sa starijim osobama i predpostavljenima, posebno ukoliko ste zaposleni u nekoj od državnih institucija.
Ovo je godina puna romantike, za one koji su joj skloni, u tolikoj meri da se to može završiti i brakom. Međutim, može se pojaviti neki veći financijski problem. Moraćete da kontrolišete troškove. Možete računati na podršku prijatelja. Maj mesec može Vam doneti lepo iskustvo u razvoju karijere. Moguća su i kraća putovanja.



JARAC

2011-a je, generalno, pozitivna godina, mada ćete posledice teškoća i problema koje ste nasledili iz protekle godine i dalje osećati, posebno s vremena na vreme.
Postoji velika verovatnoća za putovanja u inostranstvo. Ako su poslovna, ima značajnih predispozicija da budu uspešna.
Finansijski prosečna godina, ali bez velikih izgleda za osetniji napredak na planu karijere. Ipak, moguć je veći priliv prihoda za one koji su započeli poslove, koji bi kompenzovao visoke troškove koje su pretrpeli u prošloj godini. Januar Vam ne donosi veće promene na polju karijere, ali bi osobe koje su za profesiju izabrale vozača, ili su stalno u pokretu, kao i osobe koje se bave pisanjem, moraju povesti mnogo više računa u saobraćaju bilo da su pešaci ili vozači. Odlazak u inostranstvo u ovom periodu treba izbegavati po svaku cenu. Februar Vam donosi znatno bolju finansijsku situaciju, kao i zadovoljstvo postignutim rezultatima na polju karijere. Finansijsko stanje odlično i tokom marta meseca. Krajem marta i tokom celog aprila vrebaju opasnosti u saobraćaju.
Poslovni status se poboljšava od maja pa nadalje. Povoljnost u prometu nekretnina. Skok u karijeri je moguć od novembra. Naći ćete zdrave oslonce na kojima ćete biti u prilici da kasnije poboljšate svoj poslovni status.
U ovoj godini steći ćete nove značajne prijatelje i započeti nove odnose koje već duže vreme očekujete. Očekuju vas i neki izazovi kada su u pitanju odnosi sa okružnjem. Najbolje je da budite strpljivi i taktični. Maj bi mogao da donese neke probleme u porodici.



VODOLIJA

Vodolije očekuje prilično dobra godina, mada ne bez teških perioda. Mnogi rođeni u ovom znaku mogu se nadati novim poslovima, promociji i povećanju finansija. Od maja meseca se očekuju pozitivne promene u karijeri. Međutim, trebalo bi napraviti dobru procenu i kanalisati aktivnosti, znači bez nekontrolisanog širenja koje će samo rasipati energiju. Budite pažljivi i izbegavajte kontraverze i podmetanja onih koji prema Vama neće biti blagonakloni.
Vodolije će januar provesti radno i u besparici, pa je lako moguće da će im na pamet padati razne gluposti koje ih mogu odvesti jedino u propast. Sredinom febraura se situacija popravlja i pred Vama se nalaze novi poslovni uspesi. Ipak, bićete zadovoljni opštim stanjem kako po pitanju karijere tako i po pitanju privatnog života. Tokom marta meseca treba izbegavati podizanje kredita, ali i sve ostale finansijske transakcije, jer postoji opasnost od ozbiljnih finansijskih problema. Besparica traje i tokom aprila, a može doći i do problema oko nasledstva, i bilo bi najbolje da sve sudske procese odložite do sredine maja.
Povoljna klima u porodici, kao i odnosi sa prijateljima. Ipak, neki zdravstveni problemi mogu nastati sredinomi godine. Stoga budite oprezni po pitanju ishrane i zdravlja uopšte. Od novembra se očekuje rast poverenja, poboljšanje ličnog statusa i početak srećnijeg perioda u mnogim oblastima.



RIBE

U principu ovo je povoljna godina za Ribe, mada će mnogi problemi i prepreke ostati aktuelni, pre svega zbog nedobronamernosti nekih uticajnih ljudi ili krugova. Finansijska poboljšanja se očekuju od maja meseca.
Ribe će tokom celog januara biti podložne sugestijama ljudi koji ih okružuju, a s obzirom na to da će biti jako emotivno osetljivi, veći deo meseca će provesti u suzama. Ovakva situacija je prolazna pa možete očekivati da ćete se već sredinom februara mnogo bolje osećati. I u ovom periodu možete očekivati povoljne vesti od strane prijatelja, ali i uspeha u razgovoru sa osobama koje se bave javnim poslovima. Tokom marta situacija se ponavlja i bićete ponovo jako osetljivi, pa bi bilo najbolje da se posvetite nekom hobiju koji bi Vam odvlačio misli od problema.
Očekuje vas zdrav porodični život. Romantične veze, pod uslovom da su iza njih dobre namere, mogle bi biti krunisane venčanjem.
Postoje realne šanse za putovanja u inostranstvo. Pazite se promena, prepreka i vanrednih događaja od novembra meseca.