Tumačenje Horoskopa

Pre no što počnete da tumačite značenja planeta u Znacima i Kućama, morate naučiti, koje mogućnosti vam pruža horoskop.


1. INDIVIDUALITET: O ovome najbolje govori znak u kome se nalazi Sunce. To je zapravo vaš znak rođenja. Takođe to morate povezati sa znakom koji je zahvaćen I kućom. Osim ovoga pogledajte i kuću koja zahvata Lava. Odnos ovih referenci čini vaš individualitet.

2. PERSONALNOST: Pogledajte značenje svog Ascedenta. Pogledajte gde se nalazi planet koji je vladalaac I kuće. ( npr. Ako vam je I kuća u Ovnu, a vladalac Ovna, Mars se nalazi u Ribama). Pogledajte značenja i sve aspekte planeta koje se nalaze u I kući. Pogledajte položaj Meseca, kako u Znaku, tako i u Kući.

3. FINANSIJE: Pogledajte koji znak zahvata II kuća. Pogledajte gde se nalazi vladalac II kuće, u kom znaku i u kojoj kući. Pogledajte aspekte svih planeta koje se nalaze u II kući.

4. MENTALITET: Pogledajte koji znak zahvata III kuća i gde se nalazi njen vladalac. Pogledajte značenja i aspekte svih planeta ove kuće. Mentalne sposobnosti su uslovljene položajem Sunca, Meseca i Merkura i zato ih prostudirajte. Takođe pogledajte gde se nalaze vladajuće planete Ascedenta, III i IX kuće. Za mentalitet su bitni i Saturn i Uran. Pogledajte da li su dobro ili loše aspektovani.

5. PUTOVANJA: Pogledajte koji znak je zahvaćen III kućom, jer ona govori o čestim ali kratkim putovanjima. Pronađite aspekte za planete ukoliko se nalaze u ovoj kući.

6. KUĆNI ŽIVOT: Pogledajte koji znak je zahvaćen IV kućom. Ova kuća govori i o odnosu sa ocem, imovinom, okolinom i kućom.

7. ZADOVOLJSTVA: Pogledajte koji je znak zahvaćen V kućom. Ova kuća govori o zadovoljstvima, sportu, špekulacijama i ljubavnim vezama.

8. DECA: Pogledajte koji je znak zahvaćen V kućom. Za pitanje dece, od izuzetnog je značaj položaj Meseca u horoskopu. Mesec u Raku, Škorpiji, Ribama ili Biku, daje plodnost, a kada je u dobrim aspektima sa Jupiterom ili Venerom, često je znak veoma brojne porodice. Mesec u I, IV, VII i X kući, znak je za mnogo dece. Mesec, Jupiter ili Venera u V ili XI kući, potvrđuju isto. Ako je Sunce u V kući a istovremeno dobro aspektovano sa Mesecom ili Venerom, znak je dece, od kojih će mnoga biti izuzetne fizičke snage.
Plodni znaci u V i XI kući, dobar su znak za decu.
Ascedent ili Sunce u plodnim znakovima, dobar su pokazatelj da ćete imati decu.
Neplodni znaci u V, XI kući nisu dobar znak.
Mesec u Ovnu, Lavu ili Strelcu, ili ako je u aflikciji sa Uranom, Saturnom ili Marsom, smanjuje šanse za decu.
Uran, Saturn, Mars u V ili XI kući poriče mogućnost dece ili ih pak uništava na način koji je karakterističan za znak u kome se ove kuće nalaze.
Ako postoje šanse za decu i ako se pritom V kuća nalazi u ženskom znaku, mnoga deca će biti ženskog pola.
Ako je peta kuća u muškom znaku, onda će to biti znak za dečaka. Peta kuća pokazuje I dete, VII drugo, IX treće, XI četvrto, I peto, III šesto, V sedmo i tako dalje. Pod decom se ne podrazumevaju samo ona koja su rođenna nego i ona koja su začeta.
Ako V kuća pokazuje decu, a XI ih poriče, onda će samo jedno biti rođeno.
Ako su vladaoci i XI kuće afliktovani, onda postoji opasnost od gubitka deteta.

9. ZDRAVLJE: Pogledajte koji je znak zahvaćen VI kućom. Kada je u pitanju zdravlje onda je u ženskom horoskopu najvažnji Mesec sa svojim aspektima, a u muškom Sunce. Sunce ili Mesec u VI kući, nisu dobri znaci za zdravlje. Mnogo planeta ne istočnoj strani neba (to je onaj deo horoskopa koji se proteže od IV kuće, pa preko descedenta ide do desete) označava kratke, iznenadne i oštre napade bolesti, dok mnogo planeta na zapadnoj strani neba (od desete kuće preko Ascedenta do četvrte kuće) ukazuje na duge, ozbiljne ili hronične bolesti.

10. BRAK I LJUBAV: Pogledajte koji je znak zahvaćen VII kućom. U ženskom horoskopu bitni su Sunce i Mars, a u muškom Mesec i Venera. Jedna od ove čitiri planete, ako nije afliktovana od Saturna, znak je ranog braka ili veze. Plodni znaci u VII kući, takođe su znak ranog braka ili zajednice.
Ako je Saturn u aflikaciji sa Suncem ili Mesecom, onda su šanse za brak smanjene, a ako se I i V kuća nalaze u neplodnim znacima, onda se to još pogoršava.
Ako Sunce i Mesec imaju više od jednog aspekta, onda je to znak više zajednica ili brakova.
Ako su Sunce ili Mesec u Blizancima, Strelcu ili Ribama, onda će biti više od jednog braka.
Ako je Saturn u aflikaciji sa Suncem ili Mesecom, to može značiti gubitak ili zahlađenje odnosa sa partnerom.
U ženskom horoskopu: ako je Sunce afliktovano od Urana, može se desiti da žena ostavi muža. Saturn u aflikaciji sa Suncem, ukazuje na bedastog, mrzovoljnog ili bolesnog partnera. Mars u aflikaciji sa Suncem daje neotesanog i grubog muškarca. Venera u aflikaciji sa Suncem govori o suviše strastvenom muškarcu, a Mesec u aflikaciji sa Suncem govori o suviše promenljivom partneru. Jupiter u lošem odnosu sa Suncem daje partnera koji će biti sklon finansijskim propastima.
U muškom horoskopu: Mesec u nekom aspektu sa Uranom govori o tome da će muškarac živeti sa udatom ženom. Ako je Venera u nekom aspektu sa Uranom onda je to znak da će muškarac živeti dvostruki život.
Ako su Uran, Neptun ili Saturn u I, V ili VII kući, bilo da muški ili ženski horoskop, onda je to znak časnog života. Neptun u aflikaciji sa Venerom govri o odvajanju ili razvodu.

11. NASLEDSTVA: O ovome govori osma kuća i znak koji zahvata.

12. SMRT: O ovome takođe govori VIII kuća i znak koji zahvata. Način smrti je naznačen položajem Sunca, Meseca, Ascedenta i znacima u kojima se naleze VI i VIII kuća.
Planete na istočnoj strani neba govore o smrti posle bolesti. Sunce ili Mesec u konjunkciji sa Marsom u I, VI, VIII ili X kući govore o iznenadnoj ili nasilnoj smrti.
Neptun u VIII govori o trovanju gasom, drogama, otrovima. Uran govori o misterioznoj smrti, najčešće iznenadnoj, od struje, saobraćajnih nezgoda, na putovanjima, ali može biti i znak samoubistva.
Saturn u VIII kući govori o hroničnim bolestima koje dugo traju io iscrpljuju.
Jupiter govori o smrti zbog bolesti jetre, krvi ili apopleksije. Mars ukazuje na smrt od groznica, abortusa, hemoragije, ranjavanja. Smrt je tada obično rezultat kratke i iznenadne bolesti. Venera u VIII kući znak je problema sa bubrezima koji mogu dovesti do smrti.
Merkur u VIII kući govori o problemima sa mozgom i nervima, kao i o intestinalnim problemima.
Merkur u VIII kući znak je stomačnih bolesti, smrti na javnom mestu. U principu ne bi trebalo da ulazite u dalja istraživanja načina smrti, kada gledate horoskop nekom drugom.

13. PUTOVANJA: Pogledajte znak u kome se nalazi IX kuća, kao i planete i njihove aspekte ukoliko se nalaze u ovoj kući. Deveta kuća govori o dugim putovanjima, stranim zemljama i poslovima sa inostranstvom.
14. OBRAZOVANJE I VIŠA ZNANJA: Za ovo je bitna takođe deveta kuća. Pogledajte da li se neka planeta nalazi u ovoj kući.

15. POSAO: Za ovo je najbitnija X kuća. Bilo koji planet u ovoj kući govori o mogućnostima i sklonostima koje treba razviti. Ako je mnogo planeta u jednoj kući, onda je to znak za posao u kome ćemo biti najuspešniji.

16. PRIZNANJA: Za ovo je bitna X kuća. Uspeh će zavisiti od planete koja se tu nalazi ali i od znaka koji je zahvaćen ovom kućom.

17. PRIJATELJI: Pogledajte jedanaestu kuću, znak koji je njom zahvaćen i planete koje se tu nalaze. Ova kuća takođe govori i o vašim nadama i željama.

18. OGRANIČENJA: O ovome govori XII kuća i planete koje se nalaze u njoj. Ova kuća govori o nevidljivim i neočekivanim nevoljama, tajnim neprijateljima, tugama, gubicima, zatvorima, bolnicama, ali i o tajnoj o Okultnoj strani života.